Wizan Zaini | Malaysia Logo Design | Logo Designer

wizan-zaini.jpg
bendara-malaysia-flag.jpg

I am an online graphic logo designer at logowaves.com since 1999 and have been serving clients from all over the world. My other business is growing herbs which was started in July 2006. At this moment I have a small 1 acre "JavaTea" (orthosiphon stamineus) or known as Misai Kucing locally. The first farm is in Manong, Kuala Kangsar Perak and second farm will be near Ipoh area.

Kursus Asas Fotografi Kamera Digital (DSLR)

Bab 1
Apa Itu Kamera DSLR?

Bab 2
Apa Itu Crop Factor?

Bab 3
Mengenali Kamera DSLR Anda

Bab 4
Mengendali Kamera DSLR

Bab 5
Format RAW atau JPEG?

Bab 6
Apa Itu Aperture?

Bab 7
Apa Itu Shutter Speed?

Bab 8
Apa Itu ISO?

Bab 9
Memahami Mod Separa Automatik

Bab 10
Mengawal Aperture Dan Shutter Speed

Bab 11
Penggunaan Built-In Flash

Bab 12
Pengenalan Penapis Lensa

Bab 13
Penjagaan Kamera DSLR Anda

Bab 14
Asas Komposisi

+ Praktikal - Mengambil Gambar Menggunakan Setting Manual

 


 

Waktu Kursus
9.00 pagi hingga 5.00 petang

Tempat dan tarikh

  1. 1hb Januari 2011 - KL Sentral, : 1B-3-1, Plaza Sentral, Jln Stesen Sentral 5, 50470 Kuala Lumpur

Tempat Terhad
Maksima 20 orang dengan 1 tenaga pengajar, 2 pembantu

Yuran
RM250.00

Bahasa Penyampaian
Bahasa Melayu

Disertakan
Buku Manual Rujukan Kursus (Kursus Asas Fotografi Kamera Digital (DSLR), tayangan slideshow

Kelengkapan
Sila bawa kamera DSLR dan flash

 


PERCUMA - Keahlian percuma selama 6 bulan di laman fotografi: www.shooter.my (akan dibuka pada Januari 2010) Anda boleh membaca artikel berkaitan fotografi dan mendapatkan bantuan dari jurugambar mahir. Sebagai ahli, anda boleh bertanya, mendapatkan khidmat "PhotoCritic" bagi memantapkan kemahiran anda. Anda akan dilatih dan diuji dari masa ke semasa bagi memastikan anda menjadi seorang jurugambar yang mahir.


TEMPAHAN TEMPAT
Bayaran tempahan (pendahuluan) penyertaan sebanyak RM100 perlu dijelaskan sebelum 27hb Disember 2010. Anda digalakkan membuat bayaran tempahan bagi memastikan pernyertaan dan mengelakkan tempat duduk dipenuhi oleh peserta lain. Bayaran ini akan dikembalikan jika anda menarik diri dan menghubungi kami sebelum atau pada 27hb. Disember 2010.

Membina Laman Web Baru Untuk Kereta2U.com dan 1Kereta.com

kereta2u-before-and-after.jpg
1kereta.jpg

Projek ini agak mencabar kerana saya perlu membuktikan saya mampu memberikan satu rekabentuk yang lebih matang - profesional, bersih, kemas dan menarik. Alhamdulillah, peringkat rekabentuk laman telah selesai dan pemilik laman www.kereta2u.com sangat berpuas hati.

Saya telah mempersembahkan kepada beliau sebanyak 2 rekabentuk. Begitu juga dengan logo design (logo laman web) - logo telah saya cipta dengan gaya lebih mantap. Mudah difaham dan bersih!

Sila lihat gambar "Sebelum dan Selepas" yang saya sertakan di sini dan saya yakin.. saya telah berjaya! Selepas ini saya akan buatkan logo untuk syarikat kereta Afha Auto pula. Inysaallah, dalam sedikit masa lagi projek laman web www.kereta2u.com akan siap! Laman baru akan siap dalam masa 1 bulan lagi (hujung April 2010).

Lihat Sebelum dan Selepas - Gambar Besar

Laman Jual Beli Kereta www.1kereta.com
Sebelum ini, saya telah buatkan satu laman jual beli kereta utk. Mr Azam Kelantan, www.1kereta.com. Sudah siap dan boleh jual atau beli kereta di sana. Kedua dua mereka Kereta2u.com dan 1kereta adalah kawan tokey-tokey kereta! Selamat berjaya untuk mereka!

The 20 Ansara69 Cup Regulations (FIFA Rules 2010)

The 20 Ansara69 Cup Regulations (FIFA Rules 2010) ANSARA69 - TM CUP
No junior please. Matila kulim and semban (kami dah tak dak Juniors!!!). Penyertaan adalah F.O.C. Cuma sediakan jersey mengikut color yang disyorkan. Jersey keeper definitely kena berlainan dari players lain. Warna boot tidak semestinya 'matching' dengan color jersey. Player mestilah lelaki, berakal, cukup sifat, lahir pada tahun 69 dan pernah bersekolah di mana-mana MRSM sekurang-kurangnya untuk tempoh 1 tahun antara 1982-1986.

SILA DOWNLOAD ATTACHMENT

Graphic Website Logo Designs | Samples Projects Done

WIZAN-ZAINI-SAMPLES.jpg
WIZAN-ZAINI-SAMPLES.jpg

Here are some of the actual works I did for customers. I work with photoshop, illustrator and sometime dreamweaver (for web). Graphic (photos) before and after were done in PhotoShop 6. I always use Illustrator for logo designs. Hmm I wonder why few guys said they use photoshop to create a logo. Vector drawing (AI or Corel) is standard I think!

Logo & Graphic Designers - Bina laman dan perniagaan internet anda sendiri!

Assalamualaikum! Anda seorang pereka logo (logo designer)? Atau seorang pereka grafik dan masih berkerja untuk syarikat atau advertising company? Mengapa tidak mulakan perniagaan online anda sendiri?

Yes! Your OWN online graphic logo design business. Sebenarnya tak susah untuk bermula. Yang penting anda mahu. Jika anda seorang logo designer atau terlibat dalam industri grafik anda sepatutnya sudah ada laman perniagaan internet anda sendiri.

Drupal Custom Login Block

Drupal Custom Login Block

I need a custom login block for drupal website (D6). Please send me a quote. This is a small job but I am interested in long term business relation. Thanks.

Translation
Nama = Name
MASUK = Enter (login)
bukan ahli? sila daftar = Not a member? Please register

Email me at wizan@wizan.net

BrainStewz Made in Kelate

Along BrainStewz Made in Kelate

Along oh Along! What's up with BrainStewz? Any new song coming up. UPSI dah tamat ke? Kerasukan syahdu merentap memori yang berlapuk beb. Aduih. Leleh menitis melodi ni buat minda dan gerak kelu gitu. Lama tidak berlirik begini.


  • Web Hosting dan Pendaftaran Nama (Domain)
  • Malaysia Hosting MERCUMAYA.NET

    Derma Darah | Blood Donation

    31 Ogos 2008 - Hari Merdeka yang ke 51 di Jusco Ipoh. Kami sekeluarga pergi ke sana untuk bersama menjayakan program derma darah anjuran ANSARA/Utusan. Selain jadi wakil ANSARA saya juga teringin nak derma darah bersama isteri. Anak pun datang tengok. Kami tak pernah derma darah sebelum ini.

    Yelah.. nak derma duit, duit pun tak berapa nak ada. Darah ada banyak dan badan akan sentiasa produce darah baru dalam 3 atau 4 bulan. Doktor kata, darah yang kita derma (300-500ml) akan dijana semula dalam 24 jam gitu. So tak heran la kalau kita derma sikit - mungkin dapat menyelamatkan orang yang memerlukan. Tambahan pula dekat nak raya ni - kan raya ni musim orang accident.

    Madeline Smith

    Mum - Madeline Smith
    Mum - Madeline Smith

    Mum! I love you...

    Madeline Smith, 69, of Hot Springs Village, Arkansas, passed away peacefully with her family at her bedside on Sunday, June 22nd, 2008, at the St. Mary Hospice House in Athens, Georgia.

    Madeline was born on March 11th, 1939, in Rio de Janeiro, Brazil, the daughter of Pierre and Alice DeClaive. She was a woman of unstoppable accomplishments. At age 17 she earned what was then Girl Scout's highest award - the Curved Bar. Madeline graduated from nursing school and had three children, a son, Michael, and twin daughters Lori and Linda. Later her career gave her the opportunity to become Director of Nurses for several large Louisiana hospitals and met and married James Lee Smith on December 14th, 1972. Jim's employment with the US Air Force gave Madeline and her family the opportunity to travel throughout the world and live in such exotic places as the islands of Crete, Greece, and Okinawa, Japan.

    PIDATO BAHASA MALAYSIA Azmi Shahrin

    ProSkills Trainers New Logo

    Saya baru sahaja menyiapkan logo baru untuk ProSkillTrainers.com untuk Azmi dan Sandy. Sekarang dalam proses menyiapkan laman web mereka pula.

    PIDATO BAHASA MALAYSIA

    Azmi Shahrin - Kelab Pidato Perdana ditubuhkan pada 31hb. Mac 2004 untuk tujuan memartabatkan Bahasa Malaysia. Kami percaya bahawa Bahasa Malaysia mampu menyatukan rakyat Malaysia dan membawa kita meniti kejayaan di alaf baru. Kami berpegang bahawa Bahasa Malaysia, seperti juga bahasa-bahasa lain, mempunyai nilai kesenian yang begitu tinggi sehingga ia patut dipertahan daripada ditelan arus kemodenan dan globalisasi. Kami yakin Bahasa Malaysia boleh diperkasa sehingga ia menjadi bahasa pilihan segenap rakyat Malaysia.

    Membina Laman Web Mudah Murah Lengkap

    HARAP MAAF - PAKEJ DI BAWAH TELAH DIKEMASKINI DI LAMAN PERNIAGAAN SAYA.. Untuk keterangan lanjut,

    Sila ke www.randukbenua.my

    Bina laman web anda dgn Randuk.com

    MENGAPA BERBELANJA LEBIH JIKA ANDA BOLEH BERJIMAT? Dapatkan laman berkualiti, lengkap dan mudah dengan harga rendah untuk laman peribadi, komuniti atau perniagaan. Bukan itu sahaja, kami beri PERCUMA pendaftaran nama domain dan juga hosting. Kami akan membantu anda membina perniagaan menggunakan internet - online business!


    HOT TOPIC - BABI IS A GOOD BUSINESS

    babi.jpg
    babi.jpg

    Malaysia hot issue! After the general election PRU12, pig (babi) becomes a hot political issue. Do you know how many farm and pig we have in Malaysia?

    Malaysia panas dengan isu babi! Selepas Pilihan Raya Umum ke 12, babi menjadi isu politik yang panas terutama di negeri Selangor. Cuba lihat artikel yang terdapat di laman www.utusan.net. Terdapat beberapa tajuk dan ada juga statistik perihal babi.

    Qasrina Website Design

    Qasrina Website Design

    Qasrina Education Center, Logo and website design by Wizan (by www.Randuk.com). The old website was built using html and now we use Drupal CMS. The site will be completed in June 08 as the owner is too busy with sports day and other activities. We are still waiting for the new photos and content.